A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство «Калинівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»
Калинівської міської ради

Інформація для отримання допомоги при інсульті чи інфаркті

Дата: 15.11.2022 12:15
Кількість переглядів: 32

Надаємо інформацію для жителів громади щодо можливості отримати якісну, дієву, високоспеціалізовану допомогу при інсульті чи інфаркті.

         При виникненні різкого болю у серці (ознаки інфаркту) чи головного болю, який супроводжується порушенням мови, запамороченням, онімінням кінцівок, слабкістю в нозі чи руці, скривленням обличчя (ознаки інсульту) необхідно терміново звернутись за медичною допомогою: викликати екстрену медичну допомогу або повідомити сімейного лікаря, який забезпечить виклик бригади екстреної медичної допомоги.

         Далі маршрут пацієнта з інфарктом міокарда спрямовується екстреною медичною допомогою до спеціалізованого закладу (профільного центру надання медичної допомоги, який законтрактований з НСЗУ за пакетом надання медичної допомоги при інфаркті (заклади м. Вінниця) і має можливість термінового виконання коронарографії та встановлення стента на вражену судину серця, що дає можливість пацієнту максимально швидко одужати та попередити можливі ускладнення інфаркту міокарда.

         Якщо у пацієнта є ознаки інсульту, то бригадою екстреної медичної допомоги він направляється до профільного Центру надання медичної допомоги, який законтрактований з НСЗУ за пакетом надання допомоги при інсульті та має можливість виконувати СКТ головного мозку та визначати тип інсульту, а отже призначити необхідні втручання, які дають пацієнту змогу швидко одужати та уникнути важких наслідків інсульту, таких як паралічі та парези кінцівок.

         Закликаємо усіх жителів громади ознайомитись з маршрутом пацієнтів з інфарктом чи інсультом та не зволікати при перших їх ознаках, а викликати екстрену медичну допомогу, що стане запорукою швидкого отримання високоспеціалізованої медичної допомоги та врятувати життя.

 

Медичний директор                    Наталія Посохова    



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора